Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Om hungrig.nu

Med ett helhetstänk i matlagning och inköp höjer vi kvaliteten på det vi stoppar i våra egna och våra barns magar. Det behöver varken vara krångligt, tidskrävande eller dyrt. Det är detta vi vill förmedla med hungrig.nu. Se hungrig.nu som en centralstation dit ni kan gå för att få veta vilket tåg ni ska hoppa på då ni behöver kunskap och råd inom allt som rör mat och matlagning för familjen.
 
Vi som jobbar med hungrig.nu vet att de flesta föräldrar vill ge sina barn och sig själva bra mat, men att det inte alltid är så lätt. Många känner att de inte hinner, kan eller helt enkelt inte vet hur de ska börja. Både hemsidan, i våra nyhetsbrev, på Facebook och vårt Instagramkonto vill förmedla matglädje och inspiration anpassat efter säsong.
 
För oss är det viktigt att välja mat med bra kvalitet för årets vardagar och fester. Vi vill att maten skall vara hälsosam men också vara producerad på ett både etiskt och miljömässigt så bra sätt som möjligt. 
 
Vi vet också att det finns massor av frågor kring matlagning, förvaring, produkter och inte minst alla rykten som sprids i media om vad som är rätt och fel. Vi kommer att ge en del svar här på vår hemsida, men också lotsa er vidare till andra hemsidor där du kan finna svaren.
 
Våra samarbetspartners delar generöst med sig av eget material på sidan. 
 
En viktig del av hungrig.nu är våra genomtänkta recept där rätterna bygger på varandra. Recepten, med praktisk inköpslista, börjar med söndagen och sträcker sig över hela veckan. Praktiskt och enkelt när vardagen känns övermäktig och tiden allt för kort.  
 
Hungrig.nu drivs sedan år 2009 av Hushållningssällskapet.