Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

 
Kött

Nästan alla i Sverige äter kött, ca 97%. Det visar en undersökning från 2006. Den visar också att om svenskarna själva får välja köper de mycket gärna svenskt kött.

För att du ska få ett gott, välsmakande kött på mattallriken är det många faktorer som spelar in. Väljer du att köpa svenskt kött innebär det att du även bidrar till mervärdena god djuromsorg och miljöhänsyn. Svenska djur har det bra och deras välbefinnande påverkar köttets kvalitet och smak till det bättre.


Att köpa köttfärs
Köttfärs är ett känsligt livsmedel som lätt angrips av bakterier eftersom den är så finfördelad. Var extra uppmärksam när du hanterar köttfärs. Det är viktigt att hålla kylkedjan obruten, först i butiken och sedan från butiken till hemmet. 

Är det varmt ute, ta med en kylbag med kylklampar i att bära hem köttfärsen i.
Tillaga gärna färsen samma dag eller frys in den.


 

Läs mer om kött, besök www.svenskkott.se 

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu