Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Växtodling

"Idag har flera av våra växthus bra odlingsmetoder där resurserna optimeras på bästa sätt. Jag tycker inte att konsumenten alltid kan hålla koll på detta utan ställ krav på handlaren, deras kunskap och ansvar borde öka. Kom ihåg att bra kvalité på livsmedel går hand i hand med hållbar produktion."
Håkan Svensson, restaurangchef och källarmästare.

Det är tre saker som är avgörande när det gäller växthusodlade sallader och örter, och hur det påverkar naturen och vår omgivande miljö:

1) Användning av växtskydd
2) Utsläpp av näringsämnen
3) Energianvändning vid produktionen.

Fråga därför vilken typ av produktion som handlaren erbjuder då du köper dina råvaror. Viktigt att salladen och örterna håller hög kvalité på smak och utseende. Det går att odla så att inte farliga ämnen läcker ut i naturen genom slutna system och utan kemiska växtskyddsmedel.

Artikelns sökord

Växthus, Växthusodlat, Växtskyddsmedel

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu