Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Påsk

Påsken är äggens högtid. Traditionen att äta ägg vid påsk finns över hela världen. Ägget har en central roll på påskbordet och symboliserar liv och växtkraft för såväl katoliker, protestanter, ortodoxa kristna som judar. Ägget är även en viktig symbol i det mångkulturella Sverige.

Påsken infaller vid första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen. Detta bestämdes vid kyrkomötet i Nicea år 325. I och med att det är en rörlig helg som infaller vid en årstid då väderleken är mycket olika i södra och norra Sverige, växlar sederna starkt. I södra delarna av landet kan man därför märka att påsken har en del drag gemensamt med firandet av vårens ankomst. Gemensamt för hela Sverige under påsk är i alla fall att det förekommer ett vilt frossande i mängder av ägg. Ägg är ju den mat som närmast förknippar med påsken.

Påsk godis!  - Natruligt sött till påsk »

Du hittar många goda påskrecept i vår receptbank!

Påskris  | Dymmelveckan  | Häxor  | Påskägg | Påsklammet | Sill och Lax | Påskmaten Dukning och pyssel till påsk!

Artikelns sökord

Påsk, Påskmat, Påskrecept, Påskfirande

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu