Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Lime- och chilimarinerade laxkuber, 8 bufféportioner 

600 g skinn- och benfri laxfilé
salt
1 lime
½ röd chili
½ dl rapsolja

Dekoration:
salladsblad
2 lime i skivor


Gör så
här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i kuber. Salta och lägg kuberna i en långpanna. Tillaga kuberna i ugnen tills de är genomstekta, ca 10 minuter.

Borsta limen under rinnande vatten. Riv skalet, undvik att få med det vita som lätt blir beskt. Pressa limen. Skölj och kärna ur chilifrukten med en kniv eller liten sked. Var försiktig, chilifrukten orsakar lätt sveda. Hacka chilin fint.

Blanda limeskal, limesaft och chilihack med rapsolja.

Lägg upp laxkuberna på ett serveringsfat dekorerat med salladsblad och limeskivor. Ringla marinaden över. Täck med plastfolie och låt stå kallt till servering.