Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Aprikos- och sweetchilimarinerad kycklingfilé, 8 bufféportioner 

600 g kycklingfilé
salt
matfett till stekning
1 burk (ca 2 dl) aprikospuré (finns i barnmatssortimentet)
2 dl thai sweet chili sås
½ påse torkade aprikoser
½ påse torkade katrinplommon


Gör så här:
Sätt ugnen på grader. Skär kycklingfiléerna i strimlor och salta dem. Stek dem i matfett på hög värme i en stekpanna så att de får färg. Lägg dem i en ugnssäker form och låt dem bli genomstekta i ugnen.

Blanda aprikospuré och sweet chilisås. Lägg strimlorna i marinaden. Lägg upp på serveringsfat och strö över strimlade aprikoser och katrinplommon.

Täck med plastfolie och låt stå kallt till servering.