Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Salladsblandning med laxkuber, 6 portioner

Snabbinkokt lax:
900 g benfri lax
8 dl vatten
1 dl japansk soja
2 msk sesamfrön


Gör så här:
Skär laxen i kuber, 2x2 cm, och lägg dom på ett fat med höga kanter. Koka upp vatten, soja och salt.

Häll den kokheta lagen över laxen så att det täcker. Låt stå en timme. Rosta sesamfröna i torr, het stekpanna tills de blir gyllenbruna, salta lätt. Lyft sedan upp laxen försiktigt med en hålslev.


Obs!
Om laxen fortfarande är mörk kan man upprepa proceduren. Detta kan göras dagen före. Täck över laxen och låt stå kallt.



Salladsblandning:
150 g solrosskott
100 g böngroddar
100 g babyspenat


Gör så här:
Detta blandas med 2 msk pressad lime, 2 msk sesamolja och 2 krm salt. Bred ut salladsblandingen på ett fat och lägg på laxkuberna, se nedan hur man gör dom.


Koriandersås:
2 dl matlagningsyogurt
1 msk pressad lime
1 tsk rivet limeskal
½ röd chili, hackad
2 msk korianderblad
salt


Gör så här:
Rör ihop yogurt, lime, limeskal, chili och koriander till en sås. Smaka av med salt.