Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Solgryta, 4 port

400 g kycklingfilé
1 gul lök
½ liten squash
1 röd paprika
1 gul paprika
2½ dl vatten
½ hönsbuljongtärning
1 liten burk ananas (ca 200g)
1 msk farinsocker
2 msk kinesisk soja
1 msk vinäger
1 msk matolja
1 msk tomatpuré
1 krm malen ingefära
1 vitlöksklyfta
salt, peppar

Redning:
1 dl vatten + 1 ½ msk potatismjöl


Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skär squashen i skivor och dela dem i fyra bitar. Ta bort kärnorna i paprikorna och skär i strimlor. Skär ananasen i bitar.

Koka upp vatten, buljongtärning, juice från ananasburken, socker, soja, vinäger, matolja, ingefära och tomatpuré.

Lägg ner köttet, litet i taget, i den kokande vätskan. Tillsätt lök och pressad vitlök. Låt sjuda under lock ca 10 min.

Tillsätt ananas, squash och paprika i grytan och sjud ytterligare 5 min.
Red av grytan med potatismjöl utrört i lite vatten. Tillsätt redningen i en tunn stråle under omrörning. Låt det sedan bara få ett uppkok och ta bort grytan från plattan.

Servera med ris och sallad och ett gott bröd.