Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Älgköttswok med mynta och chili, 4 personer

400 g innanlår
3 msk majsolja

Marinad:
1 msk torr sherry
3 msk thailändsk fisksås
1 msk honung

Wokgrönsaker:
2 urkärnade fintärnade spanska pepparfrukter
3 skalade och urkärnade tomater
1 rödlök, skivad
1 purjolök, skivad

Woksås:
3 vitlöksklyftor
1 dl färskpressad apelsinjuice
3 msk torr sherry
1 msk honung
2 tsk maizena majsstärkelse
2 msk finstrimlad mynta
1/2 dl rostade och grovhackade jordnötter


Gör så här:
Blanda ihop marinaden. Strimla köttet och låt det ligga i marinaden minst 1 timme i rumstemperatur. 

Ta upp köttet och torka det torrt. Woka snabbt i majsolja på hög värme. Tillsätt därefter alla wokgrönsakerna. 

Woksås: Pressa vitlöken och blanda med resten av ingredienserna utom mynta och jordnötter. Häll såsen över kött- och grönsaks- blandningen. Woka ett par minuter till. 

Toppa med finstrimlad mynta och rostade jordnötter. Servera gärna med kokt ris.