Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Fläskkotlett

800 g svensk fläskytterfilé
salt och peppar från kvarn

Marinad:
2 dl rödvin
3 msk farinsocker
1 msk sweet chili (om starkare önskas sambal olek)
1 klyfta vitlök (pressad)
2 msk olivolja


Gör så här:
Sätt på ugnen på 250 grader.

Skär bort senor från fläskytterfilen och lägg i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar.

Stek i ugnen på hög värme (250 grader) i ca 15 minuter, sänk därefter till 100 grader och stek tills filén har en inner temperatur på 65 grader. Tag ut köttet och låt vila tills det svalnat (fram tills hit kan ni förbereda dagen före).

Koka rödvin och socker, reducera till hälften. Blanda i de övriga ingredienserna till marinaden.

När köttet är kallt skär det i tjocka skivor om nästan 2 cm. Pensla på marinaden på köttet och grilla på hög värme tills köttet fått en fin grillyta på varje sida. Servera med en god sallad.