Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Foto: Sonja Rinne

Quinoasallad i wraps, 4 portioner

Quinoa är en glutenfri ört från Sydamerika. Den kan bytas mot andra gryn, t ex bulgur, cous-cous, matvete eller liknande. Ät den som fyllning i bröd eller ät den som sallad på tallrik med bröd till.


2 dl quinoa (bulgur)
4 dl vatten
2 krm salt
1 burk röda kidneybönor (eller andra bönor)
1 liten röd lök
8 cocktailtomater i bitar (eller 2 vanliga tomater i bitar)
1 paprika i bitar (valfri färg)
1-2 msk pressad citron
1 dl hackad persilja
1 msk rapsolja
Ev lite salt, svartpeppar

Servera med:
Salladsblad
4 stora tortillas, gärna fullkorn (eller ta tunnbröd eller pitabröd)
250 g keso


Gör så här:
Skölj quinoa i hett vatten och låt det rinna av. Koka upp vatten och salt och lägg i quinoan och låt koka 12-15 minuter eller enligt anvisningen på paketet (väljer du andra gryn så följ anvisningen på paketet). Låt svalna något. Ev kan överflödigt vatten behöva hällas av.

Skölj bönorna om de varit konserverade. Blanda quinoa med bönor, rödlök, tomater, paprika, pressad citron, persilja, olja, salt och peppar. Smaka av.

Fördela salladsblad på bröden, lägg på quinoasallad och rulla ihop till strutar. Klicka på keso. Slå ev in ”strutarna” i plastfolie eller smörgåspapper om de skall tas med.