Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Marinerad kyckling med
lins- och kålblandning

1 st kyckling
2 klyftor vitlök
2 msk rapsolja
2 st tomater
salt och peppar
2 dl röda eller gröna linser
200 g vitkål
1 st äpple
½ dl hackad gräslök
1 dl kycklingbuljong


Gör så här:
Skölj och lägg därefter linserna i blöt på morgonen eller i kylskåp över natten. Lägg så pass mycket i blöt så att det räcker till soppan senare i veckan.

Sätt ugnen på 180 grader.

Skär kycklingen i bitar, dela lårbiten och klubban, skär bröstet i fyra delar.

Blanda en marinad av vitlök, rapsolja, tomater, salt och peppar.

Blanda marinaden med kyckling bitarna och sätt in i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter.

Koka linserna enligt anvisningarna på paketet. (Röda har en kortare koktid än de gröna.)

Strimla vitkålen fint och riv äpplet. Blanda linser, vitkål och äpple med hackad gräslök.

Tag spadet från kycklingen och kör det i en mixer tillsammans med 1 dl kycklingbuljong. Blanda detta med kålsalladen och servera tillsammans med kycklingen och något gott bröd.

Blir det kycklingkött över så spara det i en burk med tättslutande lock tills på lördag då ni kan använda det i tunnbrödet.