Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Squash- och linssoppa

linser
1 st squash (liten ca 300g)
1 st gul lök
2 dl mjölk
5 dl buljong
½ dl hackad gräslök
1½ dl vispgrädde
½ dl riven pepparrot
salt och peppar


Gör så här:
Om ni följer instruktionerna tidigare i veckan så är linserna kokta och klara. Om inte så förbered med att lägg röda linser i blöt på morgonen.

Vid tillagningen skalar och hackar du en gul lök. Skär squashen i bitar.

Fräs löken i smör i en gryta, lägg i de avrunna linserna. Tillsätt squash, mjölk och buljongtärningar.

Låt soppan koka ca 15 min. Smaksätt med gräslök, salt och vitpeppar.

Vispa grädden, smaksätt med pepparrot.

Klicka en sked grädde i sopptallriken. Servera med bröd.