Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Färsbiffar med oliver

Genom att använda sig av havregryn och potatismjöl i färsen så får ni extra saftiga biffar. Det går att variera receptet på olika sätt, här har vi valt oliver och kummin. Förslaget är att servera det med kokt potatis. Andra sätt kan vara att servera som en hamburgare tillsammans med sallad, lökringar och pickles.


1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1 ägg
1 msk riven gul lök
1,5 tsk salt
peppar
1 tsk spiskummin/curry
400 g blandfärs
10 gröna, skivade oliver
800 g potatis


Gör så här:
Blanda havregryn, potatismjöl och mjölk. Låt svälla minst 10 minuter.

Tillsätt ägg, riven lök, salt, peppar och kummin. Lägg i köttfärsen och blanda allt till en jämn smet. Blanda i hälften av de skivade oliverna.

Forma färsen till små biffar och stek dem vackert bruna på båda sidor. Lägg biffarna i en ugnsfast form.

Stek lök och resten av oliverna i stekpannan späd med buljong och låt koka någon minut. Slå såsen på biffarna.

Serverar ni som hamburgare så hoppar ni över såsen.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu