Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Citronbakad kyckling med pasta och ruccola

Genom att dela kycklingen i bitar och koka den så går det fortare att få den färdig. Buljongen som blir kan ni använda till soppan senare i veckan. 


1 st stor kyckling
1 st buljongtärning
1 st gul lök
1 st morot
1 bit selleri
1 bit palsternacka
1 msk smör
400 g pasta
1 ask ruccolasallad
1 dl oliver
1 dl riven Prästost
2 msk kapris
salt och peppar

2 citroner, saft och finrivet skal
2 msk socker
1 kvist rosmarin


Gör så här:
Dela kycklingen i bitar med benet kvar och bryn i en gryta med tjock botten.

Skala och skär lök samt rotfrukter i mindre bitar. Tag i grönsakerna i grytan mot slutet och bryn ytterligare någon halvminut.

Späd med vatten så att det täcker kycklingen och tillsätt buljongtärningen. Låt koka i ca 20 minuter.

Under tiden kokar ni pastan och gör citronglaseringen:

Sätt ugnen på 250 grader i grilläge. Koka ihop saft och finrivet skal av citronerna med socker och rosmarin i en liten kastrull. Låt koka tills konsistensen är trögflytande.

Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av vattnet och lägg tillbaka i grytan, blanda ner ruccola, oliver, prästost och kapris. Smaka av med salt och peppar.

Ta upp kycklingen ur buljongen (sila och spara buljongen till soppan senare i veckan). Pensla kycklingen med citronglaseringen. Glasera kycklingen i ugnen på grillen (250 grader) i ca 5 minuter.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu