Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Blixtpanna med fisk och räkor

En snabblagad rätt som serveras med buljongkokta hela korngryn. Det är smart att koka extra korngryn till fredagens middag. Lägg korngrynen i blöt redan på morgonen så är de snabbare att koka färdigt vid servering.


400g lubb (kolja eller sej)
2 msk vetemjöl
1½ dl matlagningsgrädde
1½ dl fiskbuljong
1 msk hackad färsk dragon
100g skalade räkor (250 g med skal)
1 st fänkål
3 dl korngryn


Gör så här:
Skär fisken i bitar. Vänd fisken i mjöl och stek den tillsammans med en klick smör i pannan.

Häll på grädden, buljongen och smaka av med dragon, salt och peppar. Rör om försiktigt och låt koka 2 min.

Tillsätt de skalade räkorna (spara räkskalen i frysen tills nästa vecka).

Skär fänkålen i små tärningar och lägg i det mot slutet när ni kokar korngrynen.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu