Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Korngrynsallad med ägg serverat med lufttorkad skinka

4 ägg, hårdkokta
2 dl korngryn
1 dl persilja
1 dl dragon
saften av 1 lime
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
salt och nymalen
svartpeppar
1 dl mandel
1 dl russin
1 huvud friséesallad
50g rucolasallad


Gör så här:
Hacka äggen, gärna med hjälp av en äggskivare.

Mixa bladpersiljan, dragon, vitlök, lite salt, peppar, limesaften och olivoljan tills allt är ordentligt blandat.

Lägg de kokta korngrynen i en bunke och häll över ört och oljeblandningen.

Hacka mandel och blanda ner den tillsammans med det hackade ägget och russinen.

Gör en grönsallad av friséen och ruccolan. Bred ut salladen på ett fat eller i en vid skål och lägg korngrynen ovanpå. Avsluta med att lägga köttet runt om på fatet i små rullar.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu