Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Äggstekt fisk med varm potatissallad

600 g filé av plattfisk (rödtunga, bergtunga etc)
2 dl vetemjöl
2 st ägg
1 msk salt
1 krm vitpeppar, krossad

Potatissallad:
800 g kokt potatis, skivad
4 tsk olja
2 msk vinäger
1/2 dl hönsbuljong
1 tsk fransk senap
3 msk hackad persilja
3 msk hackad örter
1/2 hackad rödlök
1/2 knippe rädisor, skivade
40 g sockerärtor
salt och peppar

Örtsås:
1 1/2dl gräddfil
1 msk hackad örter (rosmarin, timjan och dragon)
1 1/2 msk hackad persilja
1 tsk sweet chilisås
salt och peppar


Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader. Skär bort ev ben från fiskfilén. Panera den först i mjölet och därefter i uppvispat ägg. Stek fisken i smör, krydda med salt och peppar.

Potatissallad: Lägg potatisen i en skål. Blanda samman övriga ingredienser och vänd ner potatisen. Är potatisen varm är det bra att använda ljummen buljong, är den kall använder du het buljong.

Basilikasås: Blanda gräddfilen med örterna. Smaka av med sweet chilisås, salt och peppar. Låt stå och dra ca 20 minuter.

Servera fisken med potatissallad, örtsås och grönsallad.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu