Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Ljum sallad med strimlat nötkött och melon, 4 portioner

500 g innanlår av nöt, strimlat
1 1/2 msk smör
salt och svartpeppar
500 g melon (blanda gärna nätmelon, honungsmelon, vattenmelon)
1 röd chili
200 g isbergssallad
100 grön romansallat
4 tjocka skivor lantbröd
2 msk olivolja
1 krm cayennepeppar
300 g färskpotatis
Dressing:
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
½ dl hackad gräslök
salt och svartpeppar


Gör så här:
Strimla nötinnanlåret. Fräs köttet i panna med smöret och krydda. Ställ att svalna.
Blanda alla ingredienser till dressingen. Skär melonen i tärningar 2x2 cm och skär paprikan i bitar 1x1cm. Låt melontärningarna dra tillsammans med dressingen.

Dela salladen i mindre bitar. Skär brödet i grova bitar och vänd dem i olja och peppar. Stek dem gyllenbruna i stekpanna och låt svalna.

Dela de större potatisarna i bitar. Blanda kött med melon, sallad och potatis. Avsluta med brödtärningarna.