Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kycklingsoppa med kål, bönor, kikärtor och kapris

Viktigast när man gör en soppa är buljongen. Om ni har följt med tidigare i veckan så har ni en välsmakande buljong som är en bra grund för en lyckad anrättning. 



1 gul lök
1 kvist timjan
1 liten bit (ca 200 g) färsk kål
50 g gröna bönor
½ knippe rädisor
1 burk kikärtor
1 msk smör
1 dl vitt vin
1 msk kapris
6 dl hönsbuljong, hemkokt eller tärning/fond blandat med vatten
2 dl vispgrädde
salt
peppar
1-2 msk vitvinsvinäger
ev. kycklingkött som är kvar från tidigare i veckan


Gör så här:
Börja med att skala och hacka löken. Skär därefter kål och bönor i strimlor. Fräs lök, timjan och kål hastigt i smör utan att de får färg i en gryta.

Häll på buljongen, grädden och vinet, låt det koka låt koka i cirka 15 minuter. Ta bort timjankvisten. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

Servera soppan med kycklingköttet (eller stekt skinka) och gott bröd.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu