Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Ugnsbakad gös med örter

500-600 g gösfilé
1 msk smör
salt och peppar
1-2 msk osötad senap
½ kruka basilika
4 skivor formfranska
rivet skal från ½ citron
100 g smör
saft från 1 citron
2 dl grädde
salt och peppar
600 g potatis
200 g rivna morötter


Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en ugnssäker form. Skär gösen i portionsbitar, vik in stjärtbiten så att ni får jämnstora bitar, salta och peppra.

Kör brödet och citronskalet i matberedaren tills det blir ströbröd. Tillsätt smör, senap och örterna som är grovt hackade i beredaren. Bred den gröna pastan över fisken. Häll citron, fiskbuljong och grädden runt om. Smaka av med salt och peppar.

Grädda i 200 grader 15-20 minuter, gärna med grillen på mot slutet. Servera med god, nykokt potatis och rivna morötter syrade med citron.