Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Skinka- och svamppizza med kålsallad, 4 port

Pizza kan man göra hur lätt som helst. Välj själva vilken svårighetsgrad ni lägger er på. Det finns pizzakit med deg att köpa eller färdiga bröd som lämpar sig alldeles utmärkt. Här är ett förslag på tortillabröd, men alternativen är många. Mest ambitiöst är förstås att göra en jäst pizzadeg. Gör en kålsalladsgrund som räcker hela veckan.


1 msk olivolja
4 st tortillabröd
2 påsar mozzarella, à 125 g
2 st tomater
½ ask ruccola sallad, ca 50 g
4-8 skivor svensk lufttorkad skinka
100 g champinjoner
oregano, torkad
salt och peppar från kvarn

Pizzasallad:
1 kg vitkål
1 dl rapsolja
½ dl vitvinsvinäger
½ dl vatten
salt, peppar

Smaksättning:
Körsbärstomat el
Rivet äpple el
strimlad paprika

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader.

Pensla bröden med lite olja. Fördela osten på bröden jämte grovhackad tomat. Kör i ugn på bakplåtspapper tills osten smält och pizzan får lite färg. Lägg på skinka, skivade champinjoner samt ruccola och krydda lätt.

Skär vitkålen i fina strimlor.Blanda olja, vittvinsvinäger, salt och peppar i en kastrull och låt koka upp. Häll dressingen på kålen och blanda väl. Lägg kålen i en burk med tätt lock i kylskåpet. Gör nu din favoritsallad. Ta så mycket kål som du behöver i en liten skål. Toppa med strimlad paprika, halva körsbärstomater eller rivet äpple. Varför inte tag din favorit ört att blanda i salladen. Helt enkelt hitta på något kul varje gång.