Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Slow food, smakernas och mångfaldens rörelse

Slow Food-rörelsen arbetar för rätten till njutning, respekten för den mänskliga livsrytmen och för ett harmoniskt förhållande mellan människa, djur och natur.

Respekt för den lokala matkulturen är en av ledstjärnorna för Slow Food. Vägra stressa, vägra kompromissa med maten, använd inte halvfabrikat utan laga maten från grunden. Ta dig tid att smaka, dofta, känna. Inom Slow Food förespråkar man att låta allt ta sin tid, inte stressa och man vill återuppväcka de ursprungliga mattraditionerna. Inom Slow Food hyllar man nämligen njutningens filosofi. Man menar att vi ska ta god tid på oss när vi lagar mat och lika god tid på oss när vi äter den. Med dagens stressade tillvaro och moderna teknik blir det ju ofta precis tvärtom.

Artikelns sökord

Slow Food, Matkultur

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu