Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Fisk – Livsviktig njutning!

Varför är fisk så nyttigt för oss? Vad innehåller fisk och skaldjur? Nu relanserar Svensk Fisk broschyren Fisk – Livsviktig njutning, om varför vi mår så bra av att äta fisk. Information blandas med goda middagsrätter och nyttiga mellanmål. Nytt är också recept på fiskpuréer för de allra minsta.

Fiskens nyttigheter är viktiga för oss hela livet.
Om det kan man läsa i den uppdaterade broschyren Fisk – livsviktig njutning. Broschyren som lanserades första gången 2005 har sedan dess spridits i över 200.000 exemplar, inte minst inom sjukvården, av dietister men även på mödra- och barnavårdcentraler. Många gravida känner sig osäkra när det gäller fisk. Detta är olyckligt då det kanske är viktigare än någonsin att under graviditeten få i sig nyttiga ämnen, inte minst omega-3 fettsyror för barnets utveckling av hjärnan. De flesta fiskar kan man som gravid äta med god aptit såsom torsk, sill från västkusten, kolja, sej, makrill, odlad fisk, räkor, tonfisk på burk, skrubbskädda, rödspätta, uer och många, många fler.

Till för alla
Fisk – Livsviktig njutning är till för alla som vill lära sig mer om varför fisk är så viktigt för oss. Inspirerande recept på middagsrätter och goda mellanmål blandas med tips och information. I broschyren finns också recept på fiskpuréer för barn upp till ett år. Dessa är baserade på de ingredienser som vuxenrecepten har – alltså god och nyttig mat för hela familjen. För det viktigaste av allt är att fisk är så fantastiskt gott, det nyttiga får man liksom på köpet!
Beställ broschyren på www.svenskfisk.se

Länk till Svensk Fisks hemsida: www.svenskfisk.se