Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Matnyttig bok för alla barnfamiljer!

Genom att tänka på helheten, kan vi höja kvaliteten på maten vi ger våra barn. Det behöver varken vara krångligt, dyrt eller speciellt tidskrävande. Det som behövs är god planering, genomtänkta recept och handfasta råd. Detta, tillsammans med en stor portion inspiration och fakta, finns i boken Hungrig.nu – mat för barnfamiljen.

Boken bygger på hemsidan www.hungrig.nu – en sajt som riktar sig till barnfamiljer mitt i vardagen. Vi vill alla ge våra barn god och näringsriktig mat, men rätt val är i den hektiska vardagen inte alltid självklara. Hemsidan, liksom boken, fungerar som en vägvisare för stressade barnfamiljer när inspirationen tryter, när man söker kunskap och behöver råd i frågor som rör barnfamiljens mat.

I boken och på hemsidan finns veckomatsedlar där maträtterna bygger på varandra för att underlätta både tillagning, inköp och planering. Dessutom finns ett ekonomiskt helhetstänk, som gynnar både plånbok och miljö. Detaljerade inköpslistor finns för hela veckan. Fakta kring näringslära, säsongsanpassning, förvaring, matlagningsmetoder och råvaror är en källa till kunskap hela familjen kan ha nytta av. 

Hungrig. nu - Mat för familjen finns i två format, en mindre broschyr och nu även en större bok med hårda platspärmar, spiralbindning och med plastskydd inuti som gör att du kan vika upp och lägga boken bredvid spisen när du lagar mat.

Boken och broschyren kan köpas i vår webshop »

Kontakta Margareta Frost-Johansson på Hushållningssällskapet för information.
Telefon:0521-725560
E-post:margareta.frost@hushallningssallskapet.se