Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Dukning och pyssel till påsk!

Experimentera med roliga och fina dukningar till påskens måltider och låt barnen vara med! Färgglada dukar eller tabletter med servetter till och glada vårblommor. Påsken är oftast gul, men det måste inte vara gult för att det är påsk, även andra färger kan passa. Limegrönt, orange, terrakotta – våga experimentera! Blanda gammalt och nytt!

Att pyssla tycker många barn och vuxna om och nu när det snart är påsk så kanske många av er laddar upp med pysselsaker. Måla ägg är en tradition som håller i sig men det finns mycket annat man kan göra. Ta vara på äggskalen från påskens matlagning. De kan användas till söta bordsdekorationer vid påskdukningen.

Dekorationsgräs kan man köpa i butiker som säljer fröer och det växer fort, om 3-4 dagar har man ett ganska högt gräs. För de familjer där det finns barn och vuxna med pollenallergi och där man inte kan ta in påskris är den här dekorationen ett uppskattat och roligt alternativ. Det är ett enkelt pyssel för både stora och små.
Fyll en skål med jord och så gräs. När det har vuxit till en lagom längd, dekorerar du det med naturmaterial från skogen eller med eget pyssel. Använd påskliljor, krokus, lingonris, grenar, mossa, dekorationssten, små kycklingar, fjädrar och ägg med mera.

Alla uppskattar att sätta sig till ett fint dukat bord. Han man fått vara med och hjälpa till, blir det roligare för alla!

Tillbaka till Påsktider>>