Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »


Gratäng - praktisk allt-i-ett mat

Att servera gratäng till lunch, middag eller kvällsmat kan vara både en härligt god (viktigast!) och bekväm lösning på matlagningen. Oftast går gratängen att tillaga i förväg och sedan värma, dessutom har man allt i en form och rätten sköter sig själv i ugnen. Och det är ju ingen nackdel att det blir mindre disk.

Gratäng kan bli en billig måltid som räcker till många om man varierar ingredienserna och använder det som man har hemma. Den är också en perfekt resträtt. Blanda t.ex. grönsaker, köttrester, kokt potatis eller pasta och häll en äggstanning över. Grädda i 200 grader varm ugn ca 40 min – sen är det klart! Servera med grönsaker och bröd.

Flera tips på olika goda gratänger hittar du i Boken ”Mat för familjen – hungrig.nu” och i vår receptbank.

Artikelns sökord
Gratäng, Laga gratäng, tillagning av gratäng, gratäng i ugn

Recept på pastagratäng »

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu