Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Risotto med Grevé

4 portioner


4 solmogna bifftomater

Risotto
2 schalottenlökar el 1 gul lök ca 50 g
1 vitlöksklyfta
1 stjälk blekselleri
2 msk olivolja
3 dl arborioris
1 1/2 dl torrt vitt vin
ca 1 liter kycklingbuljong, varm
1 msk smör
salt och peppar
1 dl tärnad Grevé, lagrad
1 dl riven Svecia, lagrad
1 näve grovt hackad bladpersilja och basilika

Gör så här
Skär av locket på tomaterna och gröp ur innehållet. Hacka det och spara till risotton. Värm ugnen till 200 grader.

Finhacka schalottenlök, vitlök och selleri. Fräs det mjukt i olivolja i en kastrull. Tillsätt riset och rör hela tiden tills det börjar bli genomskinligt. Slå på vin och tomat och låt koka in nästan helt.

Tillsätt varm kycklingbuljong undan för undan under omrörning. Risotton får på så vis sjuda i ca 20 minuter tills den är al dente. Risotton ska vara riktigt krämig och lite lös. Rör i smör, salt och peppar. Vänd sist ner ost och örter och smaka av.

Salta tomaterna lätt på insidan. Fördela risotton i tomaterna och baka i 10 minuter. Servera med frästa bönor och en god grönsallad.

 

 

 Foto: Svensk Mjölk