Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Vintrig rotsakssoppa med svenskt spett

4 portioner

12 köttbullar
8 prinskorvar
1 msk smör

1 gul lök, hackad
det vita på 1 purjolök, strimlat
300 g rotselleri, i bitar
200 g potatis, i bitar
100 g palsternacka, i bitar
9 dl ljus grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl
3 msk färsk pepparrot, riven
1 dl grädde
salt och vitpeppar

Gör så här
Koka lök och rotsaker mjuka i hälften av buljongen.

Häll av och spara spadet. Mixa rotsakerna. Det får gärna vara lite bitar kvar.

Blanda moset med spadet och tillsätt resten av buljongen. Rör ut mjölet i lite vätska och rör ner i soppan. Koka 3 minuter.

Tillsätt pepparrot, grädde salt och peppar. Koka upp.

Varva köttbullar och prinskorv på spett och stek i matfett. Servera spettet till soppan.