Kryddiga gratinerade kycklingklubbor
 |
Foto: Thomas Carlén |
4 portioner
4 kycklingklubbor
1 msk smör
1 1/2 tsk salt
1 gul lök
2 dl crème fraiche paprika och chili
1 dl grädde
2 dl riven gratängost
Servera med: kokt fullkornsris kokta sockerärtor
Ugn: 225°
Gör så här:
1. Smörj en ugnssäker form med smör. Lägg ner kycklingklubborna och salta dem. Skala och skär löken i klyftor. Lägg löken runt om i formen.
2. Blanda crème fraiche och grädde. Häll såsen över kycklingen. Ställ in formen i ugnen, ca 20 minuter.
3. Ta ut formen och strö över osten och sätt in den igen i ugnen och gratinera, ca 10 minuter. Kontrollera att köttsaften i kycklingen är ofärgad.
Servera med kokt fullkornsris och sockerärter.