Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Apelsinmarinerade kycklingvingar med sommarsallad

Foto: Thomas Carlén

4 portioner

ca 1 kg kycklingvingar

Marinad:
2 msk smält smör
1 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk färsk riven ingefära
1 röd spansk pepparfrukt
rivet skal och saft av 1/ 2 apelsin

Sommarsallad:
2 huvud buffésallat eller 1 grönsallat
1/2 gurka
1 ask cocktailtomater
200 g minimajs
4 salladslökar

Dressing:
pressad saft av 1/2 apelsin
1 msk mild rapsolja salt, peppar

Ugn: 225°

Gör så här:
1. Torka av och lägg kycklingvingarna på en plåt med bakplåtspapper.

2. Blanda smält smör med soja, honung, salt, peppar, riven ingefära, finhackad chili och skal och saft av apelsinen till marinaden i en skål och pensla vingarna.

3. Sätt in plåten mitt i ugnen, ca 25 minuter. Pensla med marinaden ett par gånger under tiden.

4. Skölj sallaten väl och slunga den torr. Skiva gurkan, dela tomaterna, dela minimajsen på längden och skiva salladslökarna tunt. Blanda samman grönsakerna till salladen på ett uppläggningsfat.

5. Skaka samman apelsinsaft och olja. Smaka v med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen strax innan serveringen. Lägg vingarna runt om. Servera med sprödvärmd baguette.