Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »
Grillad lax på grönsaksbädd, 4port
 
Visst är det både praktiskt och gott att tillaga fisken ovanpå rotfrukterna i ugnen.
 
500 g lax i portionsbitar alt filé.
250 g frysta wokgrönsaker el strimlade rotfrukter.
½ tsk salt
1 tsk kinesisk soja
1 ½ msk sweet chili sås
1 msk olja
2 ½ msk chilisås

Senapsdressing:
1 ½ dl gräddfil
ca ½ dl majonnäs
1 msk senap
salt
peppar
 
 

Blanda samman salt, soja, sweet chilisås, olja och chilisås till en marinad/olja.
Fördela wokgrönsakerna på form el bläck.
Lägg portionsbitar av lax ovan på wokgrönsakerna / rotfruktsstrimlorna.
Pensla laxen med marinaden.
Stek fisken i 250 grader tills innertempen är 55-60 grader el tills fiskköttet lätt delar sig. Ca 15-20 min. OBS! använder du färska grönsaker tar det längre tid i ugnen.
Blanda under tiden senapsdressingen.Smaka av tillsätt ev mer senap, Dressingens tjocklek reglerar du med mer el mindre fil.
Servera fisken med kokt potatis eller klyftpotatis och senapsdressingen.