Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kardemummakryddad färsgryta med couscous

4 portioner
500 g nötfärs, 10 % fett
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk flytande matfett
500 g tomater, passerade
½ citron, rivet skal och saft
1 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 kanelstång
1 krm kardemummakärnor, stötta i mortel
salt

400 g wokgrönsaker

3 dl couscous
3 dl vatten
1 tsk gurkmeja
1 dl matyoghurt

Gör så här: Fräs färs, lök och vitlök i matfett. Tillsätt tomat. Blanda i alla kryddor, smaksätt med salt och sjud ca 10 minuter. Fräs grönsakerna. Koka upp vatten med gurkmeja och häll över couscousen. Låt dra 3 minuter. Servera med matyoghurt.