Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Lättlagad Vegetarisk Lasagne

4 portioner
1 paket lasagneplattor
500 g förpackning tomatsås
5 dl lätt Creme fraiche
100 g fetaost
2 st auberginer
100 gram riven ost, gärna en lagrad ost för mer smak
salt
peppar
olivolja

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skiva auberginer tunt. Blanda samman crème fraiche med smulad fetaost. Salta och peppra. Ta en ugnsfast form och täck botten med lasagneplattor. Täck plattorna med tomatsås, auberginen och sist fetaoströran.
Börja om på nytt med lasagneplattor och varva ingredienserna igen. Undvik att toppa med lasagneplatta, då den inte kommer att mjukna i ugnen. Toppa lasagnen med den rivna osten. Placera i ugnen i ca 40 min. Servera med en god sallad.