Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Edemame – en ”ny” böna

Kanske är det någon som råkat på en av våra senaste nyheter bland bönor – den gröna Edemame-bönan. Edemame är en grön japansk sojaböna och på japanska restauranger har man länge kunnat äta dem.

I Östasien har edamame skördats i över två tusen år och varit en av de viktigaste proteinkällorna. De växer i skidor likt skärbönor och ordet edamame betyder ungefär bönor på kvist.

De serveras ofta som förrätt i all sin enkelhet – lätt kokta med bara lite flingsalt som tillbehör. Även som snacks passar oskalade edemamebönor perfekt. Att öppna ärtskidorna och pilla fram de goda bönorna är trivsamt pyssligt. Men på det viset blir det lite väl trixigt att använda i matlagningen. Därför är det så bra just nu att man kan köpa bönorna skalade i de flesta mataffärer. Du hittar dem i paketerade i frysdisken – klara att användas i sallader, soppor, i vegetariska rätter eller som godis.

Artikelns sökord
Edemame, Edemamebönor

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu