Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Sommarsallad med grillad flankstek


Ingredienser
1 knippe rädisor, tunt hyvlade
1 knippe grön sparris, skalad
2 huvud romansallad
1 dl grädde
4 passionsfrukter, urgröpta
600 g flankstek, hel

BBQ-sauce, valfri sort efter tycke och smak


16 kokta, kalla färskpotatisar, skivade
2 grapefrukter, filéade
Olivolja
Salt
Nymald svartpeppar

Instruktioner

Börja med salladen. Lägg rädisorna i kallt vatten i kylen, så de blir riktigt krispiga och goda.

Grilla sparrisen, salta och peppra och lägg på ett fat så länge.

Skölj romansalladen och slunga den i salladsslunga, så den är torr. (Har du ingen salladsslunga går det bra att badda den torr mellan 2 kökshanddukar).
Blanda grädden och de urkärnade passionsfrukterna. Smaka av med salt och svartpeppar.

Salta och peppra flanksteken och grilla den på ganska hög värme i början. Flytta steken till indirekt värme och pensla med bbq-sauce. Pensla köttet då och då. Grilltid bör beräknas till ca 12-15 minuter. Vila köttet innan servering.

Anrätta salladen på tallrik. Varva romansallad med övriga ingredienser, utom köttet, och ringla grädd/passionsdressingen över salladen. Toppa med tunna skivor flanskstek, olivolja, salt och ytterligare nymald svartpeppar.


Källa och foto: Svenskt kött

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu