Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kycklingspett

4 port

4 kycklingfiléer
12-16 grillspett

Marinad:
2 msk soja
2 msk pressad apelsinjuice
1 msk olja
1 msk riven ingefära
½ tsk svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta

Strimla – långa, smala bitar.

Dessa spett passar också utmärkt att grilla över glöd.


Gör så här:

1. Dela / skär varje kycklingfilé i 3 långa strimlor

2. Blanda marinaden i dubbla plastpåsar.

3. Lägg köttet i plastpåsen med marinaden och låt köttet ligga i marinaden i kylskåpet minst en timme, gärna flera timmar.

4. Sätt ugnen på 225ºC. Lägg ett bakplåtspapper på en långpanna.

5. Häll bort marinaden.

6. Sätt köttstrimlorna på spetten och lägg dem på plåten.

7. Salta och peppra lätt. Strö ev över sesamfrön.

8. Stek spetten i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills de är klara. Köttet är klart när köttsaften (vätskan i köttet) är ofärgad och köttet är ”vitt”.

9. Servera spetten med grillade grönsaker eller sallad, färskpotatis och en gräddfilssås med vitlök eller ingefära.


Foto: Thomas Carlén

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu