Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Vegetarisk lasagne

4 port

Ingredienser:
3 purjolökar eller gula lökar
Matfett
4 tomater eller 1 burk hela tomater, ca 400 g
½ dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk basilika, färsk eller torkad
9 lasagneplattor
500 g keso
250 g frusen bladspenat
2 dl riven ost, ex Herrgård

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken eller skala och grovhacka löken. Fräs den i fett i en gryta.

2. Skär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika.

3. Låt såsen koka upp.

4. Blanda keso med spenatblad

5. Varva grönsakssås, lasagneplattor och kesoblandningen i en ugnsäker form. Avsluta med sås och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.