Vegetarisk lasagne 
4 port
Ingredienser:
3 purjolökar eller gula lökar
Matfett
4 tomater eller 1 burk hela tomater, ca 400 g
½ dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk basilika, färsk eller torkad
9 lasagneplattor
500 g keso
250 g frusen bladspenat
2 dl riven ost, ex Herrgård
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken eller skala och grovhacka löken. Fräs den i fett i en gryta.
2. Skär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika.
3. Låt såsen koka upp.
4. Blanda keso med spenatblad
5. Varva grönsakssås, lasagneplattor och kesoblandningen i en ugnsäker form. Avsluta med sås och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.