Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kycklinggulasch

4 portioner

Tillagningstid: 35 min


Ingredienser:

600 g kycklingfilé (el 800 g kycklingben el kycklinglår)
2 gula lökar
1 klyfta vitlök
3 dl stark buljong av fond/tärning
2-3 msk paprikapulver
Salt och peppar
Ev 1-2 krm stött hel kummin
1/2 dl tomatpuré
2 dl valfri kokbar grädde
2 paprikor i olika färger
Ev. maizena snabbredning

Tillbehör
:
kokt potatis eller ris och en sallad

Gör så här:

1. Bryn kycklingen (filé i mindre bitar) i omgångar snabbt i het panna med matfett. Krydda med salt och peppar samt lite paprikapulver. Lägg över till gryta.

2. Skala, skiva löken och fräs den mjuk tillsammans med finhackad/riven vitlök. Lägg över i grytan och tillsätt buljong. Strö över kummin, resterande paprikapulver och tomatpuré.

3. Låt alltsammans puttra samman i ca 5 min. Tillsätt grädde och paprika skuren i mindre bitar. Låt puttra ytterligare tills köttet är genomstekt. Smaka av om mer kryddor behöver tillsättas. Red ev av med maizena snabbredning.

Servera med ett av tillbehören till samt en sallad.

Smaklig måltid!