Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Lårfilé på spett med blomkålsstomp

4 portioner

Ingredienser
600 g lårfilé
Ev. spett
Olja till stekning
Kalvfond på flaska
1 tsk curry

Tillbehör
150 g blomkål
5 cm purjolök
400 g mjölig potatis
1-2 dl creme fraiche
30 g ruccolasallad
salt och peppar

Gör så här:
Trä ev. upp lårfilén på spett. Krydda och stek gyllenbruna runt om. Pensla köttet med outspädd kalvfond på flaska. Pudra lite curry över köttet och efterstek i ugnen på 150°C ca 25 min.

Skär blomkålen i små buketter och koka mjuk i lättsaltat vatten.

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Strimla purjolöken tunt.

Mosa potatisen med blomkålen och tillsätt lite creme fraiche. Smaka av moset med salt och peppar. Blanda till sist ner purjolöken. Lägg ruccolan på serveringsfat. Klicka moset ovanpå och servera med köttet på toppen.

Smaklig måltid !



Källa: Kronfågel