Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Apelsin och rosmarinlax 

2 port

Ingredienser
4 tinade portionsbitar lax
1 msk flytande fett till formen
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
3 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse, Maizena
2-3 msk koncentrerad apelsinjuice
Rätten serveras med kokt potatis och sjuden broccoli.

Gör så här
1) Sätt ugnen på 200°C.
2) Smörj en ugnsfast form.
3) Lägg fisken i formen.
4) Strö salt, peppar och rosmarin över fisken.
5) Häll matlagningsgrädde i en skål. Tillsätt majsstärkelse och apelsinjuice. Vispa ihop allt.
6) Häll gräddblandningen över fisken.
7) Ställ in formen i mitten av ugnen. Låt den stå i ca 10-15 minuter, tills fisken är färdig.
8) Servera laxen med kokt potatis och sjuden broccoli.





Foto: Thomas Carlén