Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Chicken nuggets med kall currysås

4 port

Panerade kycklingbitar med ris,
kall currysås och sallad.

Innehåll
2 stora stora kycklingfiléer ca 400-500 g
Rapsolja till stekning

Ris
3 dl ris
6 dl vatten
1 tsk salt

Till panering
2 ägg
3 dl sesamfrö
3 msk ströbröd
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar

Till currysås
3 dl gräddfil
1 msk majonnäs
1-2 tsk curry

Sallad
2 dl Isbergsallad
10 cm gurka
1 morot



Gör så här


1. Sätt ugnen på 200 grader.

Sås
2. Lägg i gräddfilen i en skål.
3. Lägg i majonäsen.
4. Lägg i curryn, salt och peppar, blanda med en matsked. Ställ åt sidan.

Sallad
5. Strimla isbergssallad, skölj i en sil.
6. Lägg salladen i en salladsskål.
7. Skölj gurkan, skär i mindre bitar, lägg i i salladen
8. Riv moroten grovt, lägg i i salladen.

Chicken Nuggets
9. Dela filén mitt itu på längden. Skär sedan längderna i 2 cm tjocka skivor. Platta ut dem något.
10. Knäck ägget i en tallrik och vispa upp ägget.
11. Tag en tallrik och blanda, sesamfrön, ströbröd salt och peppar.
12. Vänd kycklingbitarna först i äggvispet och sedan i ströbröd- och sesamblandningen.
13. Smörj en ugnsfast form.
14. Smält matolja i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt.
15. Stek kycklingbitarna på båda sidor, akta så att det inte bryner för hårt.
16. Lägg dem sedan i den ugnssäkra formen.
17. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek färdigt kycklingbitarna 5 min.
18. Servera kycklingbitarna med riset, currysåsen och salladen.



Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu