Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Superenkel lasagne med tomat, spenat och ostsås

4 port

5 dl (500g) färdig tomatsås till lasagne (Dolmio tomatsås till Lasagne)
1½ dl röda linser
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl färdig ostsås (Kelda pastasås-mild sås)
1 dl Kesella (10% fetthalt)
200 g bladspenat (lösfryst)
6 lasagneplattor
1½ dl riven ost

Sallad
70 g sallad
10 körsbärstomater
10 cm gurka

Redskap
1 ugnsform ca 20x20 cm
3 skålar
2 skedar
Skärbräda
Kniv



Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda i en skål tomatsås och röda linser.
3. Blanda i en annan skål ostsås, kesella och lösfryst bladspenat.
4. Bred ut ett tunt lager tomat- och linssås i formen.
5. Klicka på ett lager ost- spenat sås och bred ut.
6. Täck med 2 lasagneplattor.
7. Bred ut ett tunt lager tomat- och linssås på lasagneplattorna.
8. Klicka på ett lager ost- spenat sås och bred ut.
9. Täck med 2 lasagneplattor.
10. Bred ut ett tunt lager tomat- och linssås på lasagneplattorna.
11. Klicka på ett lager ost- spenat sås och bred ut.
12. Strö den rivna osten överst.
13. Sätt in formen i ugnen.
14. Låt den stå i ugnen ca 25 min tills den fått fin färg.
15. Gör salladen under tiden som lasagnen står i ugnen.
16. Skölj sallad, tomat och gurka.
17. Strimla salladen med en kniv.
18. Skär gurkan i små bitar.
19. Dela körbärstomaterna i halvor
20. Blanda sallad, tomat och gurka i en skål.
21. Duka bordet.
22. Tag ut lasagnen ur ugnen – servera med salladen.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu