Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Laxkuber och grönsaker i ugn med romsås

4 portioner

Ingredienser
4 portionsbitar lax á ca 125 g
1 msk rapsolja
500 g potatis (ca 4-5 st)
2 rödlök
200 g frusna gröna bönor, valfri sort
1 msk citronpeppar
12 körsbärstomater

Sås
3 dl gräddfil
1 msk majonnäs
80 g stenbitsrom = 1 burk
3 msk finhackad dill (frusen går bra)
1 krm salt
½ krm mald svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skrubba potatisen med en borste så den blir ren.
3. Skär potatisen i klyftor.
4. Skala löken.
5. Skär löken i klyftor.
6. Fördela olja i ugnsformen
7. Lägg potatisklyftor och lökklyftor i ugnsformen.
8. Sätt in formen i mitten av ugnen 10 minuter (tidur).
9. Skär fisken i bitar, ca 3x3 cm
10. Ta formen ur ugnen och lägg de frusna bönorna ovanpå potatisen och löken.
11. Lägg på fisken och krydda med citronpeppar på fisken och potatis.
12. Sätt in formen i ugnen igen och sätt tiduret på 10 minuter.
13. Gör såsen när laxpytten står i ugnen.
14. Blanda gräddfil, stenbitsrom och finhackad dill i en skål.
15. Skölj körsbärstomaterna och dela dem i halvor.
16. Duka bordet.
17. Tag laxpytten ur ugnen och kontrollera att fisken är klar. Om fisken inte är klar så sätt in den i ugnen 3 minuter till.
18. Lägg tomaterna runt fisken.
19. Servera laxpytten med romsåsen.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu