Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kalops

4 portioner

Ingredienser

800 g nötkött, högrev (el grytbitar av nötkött)
6 dl vatten
1½ msk soja
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 köttbuljongtärning
3 morötter
2 gula lökar
2 msk Maizena - majsstärkelse
½ dl vatten

Tillbehör
Kokt potatis
Sjudna gröna bönor = Haricots Verts
inlagda rödbetsskivor

Gör så här
1) Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm.
2) Häll vatten och soja i en kastrull.
3) Lägg i kryddpepparkorn och lagerblad.
4) Lägg i köttbuljongtärning.
5) Sätt på plattan och koka upp buljongen/vätskan.
6) Lägg köttbitarna några i taget i den kokande vätskan.
7) Koka upp köttgrytan och sänk till medelvärme.
8) Sjud köttgrytan 1 timme.
9) Skala under tiden lök och morötter.
10) Skär löken i tunna klyftor.
11) Skär morötterna i slantar
12) Låt grytan koka 20 minuter eller tills köttet är mört.
13) Skaka ihop majsstärkelse och vatten i en redningsbägare eller vispa till en
klimpfri smet i en liten skål.
14) Rör ner blandningen i grytan och låt koka 5 minuter.
15) Smaka! Krydda med salt och malen svartpeppar om det behövs.
16) Servera kalops med kokt potatis, Haricots Verts och inlagda rödbetor.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu