Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Kryddiga kycklingben med klyftpotatis

4 portioner

Kryddiga kycklingben som tillagas i samma form som klyftpotatisen. Allt blir klart samtidigt.

Ingredienser
12 kycklingben, ”drumsticks”, ca 450 g
2 tsk spiskummin + 2 tsk koriander
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
Potatisklyftor
1 kg potatis
½ dl rapsolja
1 tsk salt
Sås
2 dl gräddfil
½ dl chilisås
1 krm salt

Sallad
4 tomater, hackade
2 dl majskorn
1 avocado, skalad i bitar
1 krm salt
0,5 krm mald svartpeppar

Gör så här
1) Sätt ugnen på 225 grader.
2) Smörj en ugnsform.
3) Tvätta potatisen och skär den i klyftor (behåll gärna skalet på).
4) Lägg potatisen i på ena halvan av ugnsformen.
5) Ringla över rapsolja, krydda med salt och peppar. Blanda runt.
6) Blanda i en plastpåse: spiskummin + koriander, paprikapulver, salt och peppar.
7) Lägg kycklingbenen i plastpåsen med kryddblandningen.
8) Knyt påsen och skaka om påsen ordentligt så att kycklingbenen blir väl blandade med kryddorna.
9) Lägg kycklingbenen i ugnsformen.
10) Sätt in formen i mitten av ugnen 35 minuter.
11) Blanda i en skål: Gräddfil, chilisås och salt.
12) Grovhacka tomaterna och blanda med den tinade majsen.
13) Dela avocadon och gröp ut köttet ur skalet. Dela avocadoköttet i mindre bitar.
14) Lägg avocadobitarna i tomatsalladen och blanda runt.
15) Servera kryddiga kycklingben med klyftpotatis, gräddfilssås och sallad

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu