Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Fläskfilé med ugnsrostade potatisar och rotfrukter och kall bearnaisesås

4 portioner

Stekt fläskfilé i skivor som serveras med potatis och rotfrukter i ugn. Servera med en enkel, kall bearnaisesås.

Tillagningstid ca 60 minuter

Ingredienser

Fläskfilé Ca 800 gram
2 msk flytande matfett
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk rapsolja
8 potatisar
4 morötter
2 rödbetor
2 gul lök
1 tsk salt
2-3 dl lätt creme fraiche eller turkisk yoghurt
1 tsk dragon
2 krm salt
1 krm mald svartpeppar
1 msk vitvinsvinäger
1 msk hackad gul lök
½ dl hackad persilja

Gör så här
Börja med potatisen och rotfrukterna
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala potatisen.
3. Skala morötterna.
4. Skala löken.
5. Skala rödbetorna.
6. Dela potatisen, morötterna, löken och rödbetorna i klyftor.
7. Häll 2 msk olja i en ugnsform.
8. Lägg i de klyftade rotfrukterna och löken.
9. Strö över salt.
10. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 40 min

Gör nu såsen
11. Lägg 2 dl lätt creme fraiche i en skål.
12. Lägg i 1 tsk dragon, 2 krm salt och 1 krm mald svart peppar.
13. Häll i 1 msk vivinsvinäger.
14. Hacka gul lök och lägg i.
15. Hacka persiljan och lägg i (eller använd fryst).
16. Blanda alltsammans.

Nu börjar du med fläskfilén
17. Skär fläskfilén i skivor som är ca 1 cm tjocka. Salta och peppra
18. Sätt stekpanna på högsta värmen och lägg i matfett.
19. När matfettet börjar bli brynt så lägger du in fläskfiléskivorna.
20. Sänk värmen till medel och stek fläskfilén i ca 2 minuter på varje sida.

Servera fläskfilén med de rostade rotfrukterna och bearnaisesåsen.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu