Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Hamburgare med klyftpotatis

4 portioner

Hemlagade hamburgare med grönsakstillbehör, egengjord dressing och klyftpotatis.

Ingredienser
600 gram nötfärs
4 stora hamburgerbröd
Flytande matfett
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1-2 msk vatten
4 stora potatisar
4 msk olja
2 krm salt
2 stora tomater tex. Bifftomat
Salladsblad
1 rödlök

Dressing
3 dl gräddfil
2 msk chilisås
1 msk majonäs
1 msk senap
2 msk bostongurka
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 225°C
Tvätta bakpotatisen
Skär potatisen i klyftor
Lägg bakplåtspapper i långpannan
Lägg i potatisklyftorna
Ringla över oljan och strö på salt
Ställ in i ugnen ca 40 minuter

Dressing
Häll gräddfilen i den lilla skålen
Ta i chilisås
Ta i majonäs
Ta i senap
Ta i bostongurka
Krydda med salt och svartpeppar
Blanda

Hamburgare
Lägg nötfärsen i den stora skålen
Lägg i salt och svartpeppar
Häll i 1-2 msk vatten
Blanda, med väl tvättade händer
Dela färssmeten i fyra delar
Forma till runda bullar som sedan plattas till och formas till hamburgare.
Gör hamburgarna tunnare på mitten, så att de blir jämntjocka när de är färdiga
Skölj tomaten och skiva upp den
Skölj 4 salladsblad, torka på hushållpapper
När matfettet slutat att fräsa lägg i hamburgarna och stek ca. 2 minuter på varje sida
Lägg upp hamburgerbröd på tallriken
Lägg på salladsbladen
Lägg på hamburgaren
Lägg på tomatskivorna
Lägg på dressingen
Lägg på brödets topp längst upp
Servera med potatisklyftorna