Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Stekt isterband med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor

4 portioner

Lättlagad klassisk husmanskost, isterband med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor. Använd frusen tärnad potatis eller koka potatisen dagen innan så att den är kall.

Ingredienser
4 stycken Isterband
2 msk flytande matfett
Dillstuvad potatis:
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk hackad dill
8 dl tärnad fryst potatis eller
8 medelstora kalla kokta potatisar
Råkostsallad:
4 morötter
2 äpple
2 msk pressad citron

Tillbehör
Skivade rödbetor

Gör så här
1. Mät upp 8 dl tärnad, fryst potatis i en skål.
eller
2. Skär de kokta kalla potatisarna i bitar.
3. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull.
4. Lägg i fettet.
5. Sätt plattan på högsta värmen.
6. Rör i mjölkblandningen tills det kokat upp.
7. Sänk till lägsta värmen.
8. Fortsätt koka mjölken i 3 minuter. (timer)
9. Lägg i den tärnade potatisen, salt och peppar.
10. Koka ytterligare 2 minuter eller tills allt är varmt.
11. Blanda i hackad dill.
12. Blanda försiktigt runt med en slev.
13. Sätt stekpannan på plattan.
14. Lägg i 2 msk flytande matfett.
15. Sätt plattan på högsta värmen.
16. När matfettet har smält och börjar bli brunt så lägger du i korvarna.
17. Sänk plattan till medelvärme.
18. Stek korvarna runt om i 4 minuter.
19. Stäng av plattan.
20. Skala morötter och äpplen.
21. Riv morötterna fint och äpplena grovt.
22. Lägg morötter och äpple i en skål och pressa över 2 msk citronsaft.
23. Servera isterbanden med den dillstuvade potatisen, råkost och skivade inlagda rödbetor.