Receptbanken

Välj vad du vill laga. Därefter väljer du vad du har i kylen eller det du är sugen på!

Detaljerad sökning »

Foto: Thomas Carlén
Spenatsoppa

4 portioner

Ingredienser
2 förpackningar stuvad hackad spenat, fryst 800 g
6-8 dl mjölk
2 hönsbuljongtärning
2 msk Maizena ljus redning, strö
ev 1-2 krm salt
2 krm mald svartpeppar

Tillbehör
4 kokta ägg
smörgås

Gör så här
1) Lägg spenaten i en gryta.
2) Häll i mjölken.
3) Lägg i hönsbuljongtärning.
4)Låt soppan koka upp, rör lite under tiden.
5) Sänk värmen till medelvärme, låt soppan sjuda tills spenaten är tinad och
soppan är varm. Strö över Maizenaredningen och rör om.
6) Smaka av med salt och peppar.
7) Mixa soppan med en handmixer.
8) Duka bordet.
9) Servera soppan med ett kokt ägg och en smörgås.

Stolta samarbetspartners Hungrig.nu drivs av Hushållningssällskapet och våra
samarbetspartners bidrar till utvecklingen av hungrig.nu